Chris Knipp Writing: Movies, Politics, Art


Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Tue Feb 28, 2012 4:36 am 
Online
Site Admin

Joined: Sat Mar 08, 2003 1:50 pm
Posts: 3377
Location: California/NYC
Monday, March 5
10:00AM – 11:40AM WHERE DO WE GO NOW? (100 min) – MOMA
12PM – 1:40PM THE RAID: REDEMPTION (100 min) – MOMA

Tuesday, March 6
10:00AM – 11:44AM GOODBYE (104 min) – MOMA
12PM – 1:35PM AN OVERSIMPLIFICATION OF HER BEAUTY (90 min) – MOMA

Wednesday, March 7
10:00AM – 11:25AM OMAR KILLED ME (85 min) – MOMA
11:45AM – 1:06PM GIMME THE LOOT (81 min) – MOMA

Thursday, March 8
10:00AM – 11:13AM CRULIC (73 min) – MOMA
11:30AM – 12:50PM HEMEL (80 min) – MOMA
1:15PM – 3:10PM THE MINISTER (115 min) – MOMA

Friday, March 9
10:00AM – 11:25AM LAS ACACIAS (85 min) – MOMA
11:45AM – 1:40PM ROMANCE JOE (115 min) – MOMA

Monday, March 12
10:00AM – 11:29AM THE RABBI’S CAT (89 min) – WRT
11:45AM – 1:49PM NEIGHBORING SOUNDS (124 min) – WRT
2:30PM – 4:19PM HOW TO SURVIVE A PLAGUE (109 min)– WRT

Tuesday, March 13
10:00AM – 11:38AM FOUND MEMORIES (98 min) – WRT
12PM – 1:30PM 5 BROKEN CAMERAS (90 min) – WRT 1:45PM – 3:18PM NOW, FORAGER (93 min) – WRT
3:45PM – 5:09PM SHORTS PROGRAM #1 (84 min) – WRT

Wednesday, March 14
10:00Am – 11:30AM HUAN HUAN (90 min) – WRT
11:45AM – 1:21PM OSLO, AUGUST 31st(96 min) – WRT

Thursday, March 15
10:00AM – 11:30AM BREATHING (90 min) – WRT
11:45AM – 1:02PM IT LOOKS PRETTY FROM A DISTANCE (77 min) – WRT

Friday, March 16
10:00AM – 11:32AM TEDDY BEAR (92 min) – WRT
11:45AM – 12:57PM FEAR AND DESIRE (72 min) – WRT

Monday, March 19
10:00AM – 11:56AM GENERATION P (112 min) – MOMA
12:15PM – 2:28PM DONOMA (135 min) – MOMA

Tuesday, March 20
10AM – 11:45AM TWILIGHT PORTRAIT (105 min) – MOMA
12PM – 1:34PM THE AMBASSADOR (93 min) – MOMA

Wednesday, March 21
10AM – 11:41AM PORFIRIO (106 min) – MOMA
12PM – 1:36PM SHORTS PROGRAM #2 (96 min) – MOMA

Press screening schedule with blurbs of the films added:

Monday, March 5
10:00AM – 11:40AM
WHERE DO WE GO NOW? (100 min) – MOMA
Director: Nadine Labaki
Countries: France/Lebanon/Italy/Egypt
Labaki’s film focuses on a group of women of different religions in a remote
Lebanese village A Sony Pictures Classics Release.
12PM – 1:40PM
THE RAID: REDEMPTION (100 min) – MOMA
Director: Gareth Huw Evans
Countries: Indonesia/USA
In Gareth Huw Evans’ sensational thriller, THE RAID, a police SWAT team
storms a housing project ruled by gangsters A Sony Pictures Classics release.

Tuesday, March 6
10:00AM – 11:44AM
GOODBYE (Bé omid é didar, 2011, 104min – MOMA
Director: Mohammad Rasoulof.
Country: Iran
A dramatic and tense tale set in Tehran, where a young woman is desperately
attempting to acquire a visa to leave the country.
12PM – 1:35PM
AN OVERSIMPLIFICATION OF HER BEAUTY (90 min) – MOMA
Directed by Terence Nance
Country: USA [/B]
Frank, funny, and bracingly contemporary, visual artist Terence Nance gleefully
bends the cinematic rules for his personal meditation on love in the new
millennium with his film.

Wednesday, March 7
10:00AM – 11:25AM
OMAR KILLED ME (Omar m’a tuer, 2011, 85min) – MOMA
Director: Roschdy Zem
Country: France
Actor-turned-director Roschdy Zem’s OMAR KILLED ME tells a story of racism,
politics, and injustice with the clarity of a documentary and the pacing of a thriller.
11:45AM – 1:06PM
GIMME THE LOOT (2012, 81 min) – MOMA
Director: Adam Leon
Country: USA
In his feature film debut, Adam Leon has created a raucous, car-less road trip
that is an homage to street-smart kids and New York City.

Thursday, March 8
10:00AM – 11:13AM
CRULIC (2011, 73 min) – MOMA
Director: Anca Damian
Country: Romania
Anca Damian’s documentary about a young Romanian’s hunger strike in a Polish jail.
11:30AM – 12:50PM
HEMEL (2011,80 min) – MOMA
Director: Sacha Polak
Country: The Netherlands/Spain
Sacha Polak’s HEMEL features Hannah Hoekstra as a strong-willed, complicated, and vulnerable heroine who longs to connect with her elusive father.
1:15PM – 3:10PM
THE MINISTER (L’exercice de l’État), 2011, 115 min) – MOMA
Director: Pierre Schöller
Country: France
Pierre Schöller’s political thriller focuses on a cabinet minister (Olivier Gourmet)
in charge of national transportation.

Friday, March 9
10:00AM – 11:25AM LAS ACACIAS (85 min) – MOMA
Director: Pablo Giorgelli
Country: Argentina
One of the discoveries of the 2011 Cannes Critics Week, Pablo Giogelli’s road
movie with a difference takes a 900-mile trip from Asunción in Paraguay to
Buenos Aires in the company of Rubén, a gruff, taciturn truck driver.
11:45AM – 1:40PM ROMANCE JOE (115 min) – MOMA
ROMANCE JOE (Ro-maen-seu Jo ) (2011) 115min
Director: Lee Kwang-Kuk
Country: South Korea
In his playful first feature, Lee Kwang-Kuk expertly weaves several narrative
strands into an elegant web and a meditation on storytelling. A teasing and
pleasing portrait of a filmmaker in search of a story to tell.

Monday, March 12
10:00AM – 11:29AM THE RABBI’S CAT ((Le chat du rabbin, 2011)89 min) – WRT
Director: Antoine Delesvaux
Countries: France/Austria
Adapted from the graphic novels by Joanne Sfar, THE RABBI’S CAT is a vivid, lively, and imaginative animated film co-directed by Sfar and Antoine Delesvaux . Set in 1920’s Algiers.
11:45AM – 1:49PM
NEIGHBORING SOUNDS (O som ao redor, 2011, 124min – WRT
Director: Kleber Mendonça Filho
Country: Brazil
A thrilling debut from a breakout talent, Kleber Mendonça Filho’s NEIGHBORING
SOUNDS delves into the lives of a group of prosperous middle-class families residing on a quiet street, close to a low-income neighborhood. A private security firm hired to police the street becomes the catalyst for an exploration of the neighbors’ discontents and anxieties.
2:30PM – 4:19PM
HOW TO SURVIVE A PLAGUE (2012, 109 min)– WRT
Director: David France
Country: USA
David France’s immersive moving-image document chronicling the rise of AIDS activism shows a movement though the lenses of those who captured it firsthand. A Sundance Selects release.

Tuesday, March 13
10:00AM – 11:38AM
FOUND MEMORIES (Historias Que So Existem Quando Lembradas) (2011) 98min – WRT
Director: Julia Murat
Country: Brazil
Julia Murat's poetic rendering of the fictive town of Jotuomba. The visit of Rita, a young photographer, to this place where time has seemingly stood still and life is rooted in the fixed roles of tradition soon to be rendered obsolete. A Film Movement release.
12PM – 1:30PM 5 BROKEN CAMERAS (90 min) – WRT 1:45PM – 3:18PM NOW, FORAGER (93 min) – WRT
5 BROKEN CAMERAS (2011) 90min
Directors: Emad Burnat and Guy Davidi
Countries: Palestine/Israel/France
Emad Burnat’s and Guy Davidi’s documentary began five years ago in the Palestinian town of Bil’in when Burnat bought a camera to record the birth of his son Gibreel. A Kino Lorber release.
3:45PM – 5:09PM SHORTS PROGRAM #1 (84 min) – WRT

Wednesday, March 14
10:00Am – 11:30AM
HUAN HUAN (2011) 90min – WRT
Director: Song Chuan
Country: China
Song Chuan’s first feature captures the dreams and desires, disappointments and regrets, of a life not fully lived via the title character in a rural Chinese village.
11:45AM – 1:21PM
OSLO, AUGUST 31ST (2011) 96min – WRT
Director: Joachim Trier
Country: Norway
Daylight lingers at the end of August in Oslo, but sunlight is not a friend to
Anders, a semi-recovered addict, facing a new life, which may not be appealing
without former habits. Adapted from the same novel as Louis Malle's THE FIRE
WITHIN.

Thursday, March 15
10:00AM – 11:30AM
BREATHING ( (Atmen) (2011, 90 min) – WRT
Director: Karl Markovics
Country: Austria[/B]
The remarkably assured directorial debut from veteran Austrian actor Karl Markovics (THE COUNTERFEITERS) tells the story of an inmate at a juvenile detention center whose last hope of parole rests on his ability to hold down a job...as a morgue assistant. A Kino Lorber release.
11:45AM – 1:02PM
IT LOOKS PRETTY FROM A DISTANCE (Z daleka widok jest piekny) (2011) 77min – WRT
Directors: Anka and Wilhelm Sasnal
Country: Poland
Anka and Wilhelm Sasnal’s film is set in a Polish village effectively cut off from
civilization, where rough and impassive Pawel makes a living scavenging for
scrap metal. A brooding, almost wordless drama vision of a world in an advanced state of
entropy.

Friday, March 16
10:00AM – 11:32AM
TEDDY BEAR (2012, 92 min) – WRT
Director: Mads Matthiesen
Country: Denmark
Mads Matthiesen's character-based and understated comedy, TEDDY BEAR
tells the story of a gentle giant of a body builder.
11:45AM – 12:57PM
FEAR AND DESIRE (1953, 72 min) – WRT
Director: Stanley Kubrick
Country: USA
Directed, photographed, and edited by the talented and ambitious 24-year-old Kubrick, FEAR AND DESIRE was written by his high school classmate, Howard Sackler A Kino Lorber release.

Monday, March 19
10:00AM – 11:56AM
GENERATION P (2011, 116 min) – MOMA
Director: Victor Ginzburg
Country: Russia
The film offers a “view” of postCommunist Russia as the arrival of democracy and Pepsi-Cola brought the advance of capitalism with all of its mechanisms and fuzzy messages.
12:15PM – 2:28PM
DONOMA (2011, 135 min) – MOMA
Directed by Djinn Carrénard
Country: France
Rumored to have been shot for about $200, DONOMA is a choral piece that chronicles the romantic destinies of three women, offering a fresh, funny portrait of an emerging French generation.

Tuesday, March 20
10AM – 11:45AM
TWILIGHT PORTRAIT (2011, 105 min) – MOMA
Director: Angelina Nikonova
Country: Russia
TWILIGHT PORTRAIT is a powerhouse collaboration co-written and coproduced by Angelina Nikonova, who directed, and Olga Dihovichnaya, who stars in this very dark, provocative and constantly surprising debut feature film set in a modern Russian city where corruption, apathy and class warfare are the norm
12PM – 1:34PM
THE AMBASSADOR (Ambassadøren, 2011, 93 min) – MOMA
Directed by Mads Brügger
Country: Denmark
The consummate agent-provocateur--his method fittingly described as “Graham Greene meets Borat”--Brügger (THE RED CHAPEL, NDNF 2010) shocks and mightily entertains by performing an artistic intervention in reality using roleplaying and hidden cameras to expose an awful truth about life in central Africa.

Wednesday, March 21
10AM – 11:41AM
PORFIRIO (2011) 101min --MOMA
Director: Alejandro Landes
Country: Colombia
Paralyzed from the waist down by a stray police bullet, the title character in
Alejandro Landes' remarkable film spends his days selling minutes on his cell
phone when not flirting with his comely neighbor.
12PM – 1:36PM
SHORTS PROGRAM #2 (96 min) – MOMA

_________________
©Chris Knipp. Blog: http://chrisknipp.blogspot.com/.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 1 post ] 

All times are UTC - 8 hours


Who is online

Users browsing this forum: cknipp, Google [Bot] and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group